چه غذاهایی نخوریم؟
با توجه به اثرات مضر قند ، مردم بدنبال گزینه های دیگری بوده اند.
یکی از محبوب ترین شیرین کننده های "طبیعی" شهد گاو است که به آن شربت گاو نیز گفته می شود.
این شیرین کننده را در انواع "غذاهای سالم" ، با ادعاهای جذاب روی بسته بندی ، پیدا خواهید کرد.
مشکل آگاو این است که هیچ چیزی بهتر از قند معمولی نیست. در واقع ، این خیلی بدتر است.
یکی از اصلی ترین مشکلات قند داشتن مقادیر بیش از حد فروکتوز است که در صورت مصرف بیش از حد باعث ایجاد متابولیسم شدید می شود (18)
شکر حدود 50٪ فروکتوز و 55٪ شربت ذرت با فروکتوز بالا است ، اما گاو حاوی حتی بیشتر است - تا 70-90٪.
بنابراین ، گرم برای گرم ، آگاو حتی از قند معمولی بدتر است.
"طبیعی" همیشه با سلامتی برابر نیست. اینکه آیا آگاو حتی باید طبیعی تلقی شود قابل بحث است.
رژیم های گیاهی این روزها بسیار معروف هستند ، که اغلب به دلایل اخلاقی و زیست محیطی است.
با این حال ، بسیاری از مردم رژیم های وگان را به منظور بهبود سلامت ترویج می کنند.
بسیاری از غذاهای وگان فرآوری شده در بازار وجود دارد که اغلب به عنوان جایگزینی مناسب برای غذاهای غیر وگان فروخته می شوند.
بیکن وگان یک نمونه است.
اما مهم است که به خاطر داشته باشید که این محصولات معمولاً فرآوری شده و ساخته شده در کارخانه هستند که تقریباً برای هر کس مضر است ، از جمله افراد وگان
شربت برنج قهوه ای که به آن شربت مالت برنج نیز معروف است ، شیرین کننده ای است که به اشتباه سالم بودن آن فرض می شود.
این ماده با قرار دادن برنج پخته شده در معرض آنزیم هایی که نشاسته را به قندهای ساده تجزیه می کنند ، ساخته می شود.
شربت برنج قهوه ای فاقد فروکتوز تصفیه شده ، فقط گلوکز است.
عدم وجود فروکتوز تصفیه شده خوب است ، اما شربت برنج دارای شاخص گلیسمی 98 است ، به این معنی که گلوکز موجود در آن قند خون را خیلی سریع افزایش می دهد ( 19 ).
شربت برنج نیز بسیار تصفیه شده است و تقریباً هیچ ماده مغذی اساسی ندارد. به عبارت دیگر ، کالری "خالی" در نظر گرفته می شود.
برخی از نگرانی ها در مورد آلودگی آرسنیک در این شربت مطرح شده است ، که دلیل دیگری برای احتیاط بیشتر با این شیرین کننده است (20)
شیرین کننده های دیگری نیز وجود دارد ، از جمله شیرین کننده های کم کالری مانند:
- استویا
- اریتریتول
- زایلیتول
به طور کلی ، سعی کنید همه شیرین کننده ها را عاقلانه استفاده کنید و اندازه های توصیه شده سرو را رعایت کنید.
متأسفانه ، کلمه "ارگانیک" در بسیاری از موارد به یک واژه معمولی بازاریابی تبدیل شده است.
تولیدکنندگان مواد غذایی انواع مختلفی را برای تولید محصولات مشابه پیدا کرده اند ، به جز مواد اولیه ای که اتفاقاً ارگانیک هستند.
این شامل موادی مانند شکر نیشکر خام ارگانیک است که در واقع 100٪ یکسان با شکر معمولی است. هنوز هم فقط گلوکز و فروکتوز است که مواد مغذی کمی دارد یا کم است.
در بسیاری از موارد ، تفاوت بین ماده اصلی و ماده اصلی آن هیچ یک از آنها نیست.
غذاهای فرآوری شده که اتفاقاً دارای برچسب ارگانیک هستند لزوماً سالم نیستند. همیشه برچسب را بررسی کنید تا ببینید چه چیزی درون آن است.
اغلب به ما توصیه می شود که روغن دانه و گیاهان را بخوریم ، که شامل روغن سویا ، روغن کانولا ، روغن انگور و بسیاری دیگر است.
این توصیه براساس این واقعیت است که نشان داده شده است این روغن ها حداقل در کوتاه مدت سطح کلسترول خون را کاهش می دهند (21)
با این حال ، مهم است که به خاطر داشته باشید که کلسترول خون یک عامل خطر است . این خود بیماری نیست.
حتی اگر روغن های گیاهی می توانند به بهبود یک عامل خطر کمک کنند ، هیچ تضمینی وجود ندارد که از نتایج واقعی سلامتی مانند حملات قلبی یا مرگ جلوگیری کند ، چیزی که واقعاً مهم است.
در حقیقت ، چندین آزمایش کنترل شده نشان داده است که علی رغم کاهش کلسترول ، این روغن ها می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و اختلال حافظه را افزایش دهند (22، 23، 24)
خوردن چربی های سالم و طبیعی مانند کره ، روغن نارگیل و روغن زیتون به میزان متوسط بسیار مهم است .
همچنین از اندازه وعده توصیه شده پیروی کنید ، اما روغنهای گیاهی فرآوری شده را محدود کنید ، گویی که سلامتی شما به آن بستگی دارد.
طبق یک نظرسنجی در سال 2013 ، حدود یک سوم افراد در ایالات متحده فعالانه در تلاشند گلوتن را محدود یا از آن اجتناب کنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که این کار غیرضروری است ، اما حقیقت این است که گلوتن ، به ویژه از گندم مدرن ، می تواند برای بسیاری از افراد مشکل ساز شود (25)
جای تعجب نیست که تولیدکنندگان مواد غذایی انواع غذاهای فاقد گلوتن را به بازار آورده اند.
مشکل این غذاها این است که معمولاً همان تأثیرات منفی بدنشان مانند گلوتن را دارند ، اگر نه بدتر.
اینها غذاهای کاملاً فرآوری شده ای هستند که دارای عناصر کمی هستند و غالباً با نشاسته تصفیه شده تهیه می شوند و منجر به افزایش سریع قند خون می شوند.
سعی کنید غذاهایی را انتخاب کنید که به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند ، مانند گیاهان و حیوانات ، نه غذاهای فرآوری شده بدون گلوتن.
غذای ناخواسته بدون گلوتن هنوز هم غذای ناخواسته است.
روشی که برخی از غلات صبحانه به بازار عرضه می کنند می تواند فریبنده باشد.
بسیاری از آنها ، از جمله مواردی که برای کودکان به بازار عرضه می شود ، ادعاهای مختلف سلامتی در جعبه ذکر شده است.
این شامل ادعاهایی مانند "غلات کامل" یا "کم چربی" است که ممکن است گمراه کننده باشد.
این امر به ویژه هنگامی که به لیست مواد تشکیل دهنده نگاه می کنید و می بینید که این محصولات بیشتر حاوی موارد زیر هستند:
- دانه های تصفیه شده
- قند
- مواد شیمیایی مصنوعی
همیشه مهم است که بسته بندی محصول را بررسی کنید تا تأیید کنید که واقعاً چه چیزی را در بدن خود قرار می دهید و اینکه آیا برای شما سالم است.
غذاهای کاملا سالم غذاهای کامل و تک ماده ای هستند. فواید سلامتی آنها گویای آنهاست.
غذای واقعی حتی نیازی به لیست مواد تشکیل دهنده ندارد ، زیرا غذای واقعی ماده تشکیل دهنده آن است.