آموزش کسب و کار اینترنتی

بهترین SSDهای پیشنهادی در بازار ایران (مهر 98)

سه شنبه, ۹ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۰۴ ق.ظ

درایوهای SSD با برخورداری از سرعت خواندن و نوشتن به مراتب بالا‌تر از هارد دیسک‌ها (دیسک سخت)، گزینه بسیار مناسبی برای افزایش سرعت و کارایی کامپیوترهای رومیزی و حتی لپ تاپ‌ها هستند. اگر تصمیم به تهیه یک درایو SSD گرفته‌اید اما بین انبوه محصولات موجود در بازار دچار سردرگمی شده‌اید، ما در این لیست به معرفی بهترین درایو‌های SSD موجود در بازار با در نظر گرفتن عوامل مهمی نظیر قیمت، طول عمر، سرعت و اطمینان پذیری می‌پردازیم.

 نکات مهم در خرید حافظه SSD

بر خلاف هارد دیسک‌ها که کارایی آن‌ها بسیار به هم نزدیک است، کارایی درایوهای SSD، حتی دو مدل مختلف از یک سازنده می‌تواند بسیار متفاوت باشد. یکی از نکات مهم در خرید درایوهای SSD، طول عمر یا دوام است، چرا که تعداد دفعات خواندن و نوشتن درایوهای SSD یا به طور دقیق‌تر سلولهای حافظه SSD کاملاً محدود است. از این رو هیچ عجیب نیست که درایوهایی با طول عمر، کارایی و سرعت خواندن و نوشتن بسیار متفاوت در دسترس هستند.

سرعت خواندن و نوشتن متوالی
معمولاً سازندگان درایوهای SSD، حداکثر سرعت خواندن و نوشتن متوالی درایو را اعلام می‌کنند اما در نظر داشته باشید که سرعت‌های اعلام شده توسط سازنده صرفاً اسمی است و لزوماً قابل دست یابی نخواهد بود.

طول عمر تخمینی (M.T.B.F)
معمولاً سازندگان درایوهای SSD، طول عمر تخمینی محصولات خود را ذکر می کنند. این مقدار که واحد آن ساعت است، بیانگر فاصله تخمینی بین خرابی درایو است. هرچه که M.T.B.F درایو بالاتر باشد، شانس خرابی آن کمتر خواهد بود.

انواع SSD  از نظر نوع سلول های حافظه
در حال حاضر درایوهای SSD برای مصرف کنندگان خانگی بر پایه دو نوع فناوری سلول‌های حافظه در دسترس هستند. نوع رایج‌تر MLC برای کاربران معمولی بسیار ایده آل است و سرعت، طول عمر و دوام مناسبی دارد. نوع دوم یا TLC سرعت و طول عمر کمتری نسبت به نوع MLC دارد اما ارزان‌تر است. بنابراین باید به فناوری تراشه‌های حافظه درایوهای SSD دقت کنید.
با اینکه درایوهای MLC مقداری گران‌تر از نوع TLC هستند، اما دوام و کارایی بهتری دارند و از این رو اگر قصد تهیه یک درایو SSD برای استفاده طولانی مدت را دارید، پیشنهاد می‌شود که سراغ نوع TLC نروید. در همین حال درایوهای TLC ارزان‌تر هستند، برای نمونه با بودجه یک درایو 120 گیگابایتی نوع MLC می‌توانید یک درایو 240 گیگابایتی از نوع TLC تهیه کنید. البته در نظر داشته باشید که اختلاف طول عمر و کارایی این دو نوع خیلی فاحش نیست. 
همانطور که اشاره شد، برخلاف هارد دیسک‌ها، کارایی، دوام و اطمینان پذیری درایوهای SSD به هیچ عنوان برابر و حتی نزدیک به هم نیست، از این رو در هر ظرفیت، حداقل سه گزینه پیشنهادی خواهیم داشت.
از آنجایی که درایوهای SSD از نظر فنی پارامتر‌ها و نکات زیادی دارند، از بیان آن‌ها و دشوار‌تر کردن انتخاب برای شما صرف نظر می‌کنیم و ما با در نظرگرفتن همه عوامل و پارامترهای مهم، بهترین‌ها را برایتان لیست کرده‌ایم تا به آسانی و سادگی هرچه تمام، بر اساس ظرفیت و بودجه بتوانید بهترین درایو SSD موجود بازار را تهیه کنید.

بنچمارک ها قابل اعتماد نیستند
اگر SSDها را بر اساس بنچمارک و سرعت اسمی مقایسه کنید، آنها را بسیار متفاوت خواهید یافت و ممکن است یک درایو چندین برابر دیگری سریعتر به نظر برسد و مجذوب آن شوید. هرچند بنچمارک ها بی ارزش نیستند، اما واقعیت این است که قابل اعتماد هم نیستند و اختلاف کارایی در عمل می تواند بسیار کمتر و حتی نامحسوس است.

بنچمارک ها معمولاً حداکثر یا میانگین کارایی لحظه ای (Peak) را نمایش می دهند که نمی تواند بازتاب دهنده کارایی واقعی باشد. سازندگان نیز تکنیک هایی را پیاده سازی می کنند که در استفاده کوتاه مدت و موقع نوشتن یا خواندن در حجم پایین، نتایج غیر واقعی ارائه می کند. در بسیاری از SSDها از تکنیک هایی چون SLC Caching استفاده شده است که نوشتن و خواندن در حجم پایین با کارایی بالاتری انجام می شود و همین امر به کسب نتایج غیر واقعی می انجامد. برای نمونه ممکن است در نوشتن یا خواندن یک فایل 500 مگابایتی، به دلیل استفاده از قسمت SLC عملکرد بسیار خوبی را شاهد باشید اما در نوشتن یک فایل بزرگ تر کارایی بسیار پایین تر باشد. بنابراین اگر بنچمارک های یک SSD خیره کننده بود اما در عمل ضعیف ظاهر شد، هیچ تعجب نکنید.
بهتر است به جای بنچمارک های مصنوعی (شبیه سازی)، به دنبال یافتن بررسی عملکرد در دنیای واقعی باشید.

 عملکرد خواندن و نوشتن تصادفی
سازندگان درباره تاثیر ویژگی هایی چون تعداد دستور العمل های خواندن و نوشتن قابل اجرا در هر ثانیه (IOPS) یا همان عملکرد تصادفی، زیاده روی می کنند و تاثیر آن در استفاده واقعی اغلب مواقع نامحسوس است. با اینکه هرچه مقدار IOPS بالاتر باشد بهتر است و منکر این موضوع نیستیم، اما در عمل محسوس نیست، چراکه از یک حد به بعد برای اغلب کاربران بی استفاده است.

در حقیقت تنها زمانی IOPS  بالا مفید واقع می شود که از SSD برای کارهای بسیار پیچیده و سنگین نظیر نگه داری دیتابیس (پایگاه داده) یا اجرای برنامه های با حجم نوشتن و خواندن بالا (و نه برنامه های معمولی) متعدد به صورت هم زمان استفاده شود، بنابراین خیلی به عملکرد تصادفی حساسیت نشان ندهید و همان عملکرد ترتیبی اهمیت بیشتری دارد.

SSDهای نوع TLC NAND بهترین انتخاب هستند
هرچند کارایی و دوام SSDهای نوع MLC NAND بهتر و بیشتر است، اما نوع TLC نیز بد نیستند. مزیت بزرگ نوع TLC قیمت پایین تر است.

به دلیل تبلیغات و فقدان شناخت فنی در مورد SSDهای نوع TLC، نگرانی هایی چون 'دوام بسیار پایین' مطرح می شود اما در حقیقت چنین نیست و آنها نیز به اندازه کافی دوام می آورند. اغلب SSDهای نوع TLC امروزی برای حدود 70,000 گیگابایت نوشتن دوام می آورند که با در نظر گرفتن قیمت پایین آنها، کاملاً مطلوب است.
با این حال اگر قصد خرید یک SSD نوع TLC را دارید، پیشنهاد می شود محصولات جدید و بروز که به کنترلر مخصوص تراشه های حافظه TLC NAND مجهز هستند، تهیه کنید و سراغ مدل های مربوط به 2 یا 3 سال قبل نروید.

SSDهای 120 یا 128 گیگابایتی بهترین نیستند
سازندگان SSD روز به روز تلاش می کنند ظرفیت تراشه های NAND را افزایش دهند تا در نتیجه آن برای ساخت SSDها به تعداد کمتری تراشه حافظه نیاز باشد. استفاده از تعداد کمتری تراشه حافظه به کاهش هزینه تمام شده کمک می کند و به نفع هر دو سازنده و مصرف کننده است اما معایب خود را دارد.

کاهش تعداد تراشه های حافظه (استفاده از تراشه های پرظرفیت) به کاهش تعداد کانال های ارتباطی کنترلر با تراشه های حافظه می انجامد و کنترلر از طریق رابط کم عرض تر با تراشه ها در ارتباط است که به کارایی ضعیف تر می انجامد. یکی دیگر از معایب استفاده از تراشه های چگالی تر، طول عمر کمتر است، زیرا از هر تراشه بیشتر استفاده می شود و زودتر به مرگ خود نزدیک می شود.
تعداد تراشه های حافظه با عملکرد تصادفی رابطه مستقیم دارد.

با توجه به کارایی و دوام بالاتر، بهتر است SSDهایی با ظرفیت بالاتر از 128 گیگابایت، به ویژه در خرید نوع TLC تهیه کنید.

SSDهای فاقد حافظه رم (DRAM Less) بهترین نیستند
یکی از اجزای اصلی درایوهای SSD که در هزینه تمام شده آنها نقش قابل توجه ای دارد، حافظه رم (RAM) است. در بسیاری از محصولات ارزان قیمت خبری از تعبیه حافظه رم مجزا نیست و از تکنیک های جایگزین نظیر SLC Caching استفاده می شود. عدم تعبیه حافظه رم به تنزل کارایی کلی SSD می انجامد و در مقایسه با SSDهای مجهز به حافظه رم، بسیار ضعیف عمل می کنند.

پیشنهاد می شود جز گزینه های اقتصادی، SSDهای فاقد حافظه رم (DRAM Less) تهیه نکنید.

SSDهای نوع M.2 سریعتر از نوع SATA نیستند
بسیاری تصور می کنند SSDهای ساخته شده در فرم فاکتور M.2 از نوع SATA سریعتر و بهتر هستند اما باید بگوییم لزوماً چنین نیست و می توانند عملاً تفاوتی نداشته باشند.

SSDهای M.2 بر اساس رابطی که از آن بهره می گیرند به دو نوع SATA III 6.0Gb/s و  PCI Express تقسیم می شوند که نوع اول از لحاظ کارایی هیچ گونه تفاوتی با SSDهای معمولی ندارد اما نوع PCI Express سریعتر و البته گرانتر است. تنها مزیت SSDهای M.2 SATA اندازه کوچکتر آنها است و در مقایسه با SSDهای معمولی حتی کم دوام تر و کمتر قابل اعتماد هستند. بنابراین اگر توجیه خاصی ندارید، تا جای ممکن به جای نوع M.2 SATA مدل های معمولی تهیه کنید.

به ظرفیت زیر 120 گیگابایت فکر نکنید
از آنجایی که درایوهای SSD نسبت به گذشته بسیار ارزان‌تر شده‌اند، دیگر ظرفیت‌های پایین نظیر 60 گیگابایت ارزش خرید ندارد و به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. بنابراین حداقل از ظرفیت 120 گیگابایت انتخاب کنید.


  ظرفیت 120 و 128 گیگابایت

Western Digital WD Green 120GB SATA III
اس اس دی 120 گیگابایتی وسترن دیجیتال گرین

قیمت: حدود 260 هزار تومان با گارانتی معتبر

dg.jpg

SSD های سری WD Green مقرون به صرفه هستند و اگر در میان SSD های 120 گیگابایتی ارزان قیمت نوع TLC به دنبال یک مدل انتخاب مقرون به صرفه برای استفاده معمول هستید که به رغم قیمت پایین هنوز به مراتب از هارد دیسک‌های مکانیکی سریع‌تر باشد، این محصول گزینه خوبی است.. در ساخت این درایوها از کنترلر Silicon Motion SM2258XT و تراشه‌های حافظه TLC NAND ساخت SanDisk استفاده شده است. با این حال توصیه می شود تنها آن را با گارانتی های معتبر تهیه کنید و سراغ گارانتی های متفرقه نروید.

  • نوع رابط: SATA 6Gb
  • ظرفیت: 120 گیگابایت
  • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
  • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 545 مگابایت بر ثانیه
  • سرعت نوشتن متوالی: -
  • سرعت خواندن تصادفی: -
  • سرعت نوشتن تصادفی: -
  • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : -
  • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
  • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1 میلیون ساعت

 

 


    LiteON MU3 PH6-CE120-G 120GB SATA III
    اس اس دی 120 گیگابایتی لایت آن PH6-CE120-G

    قیمت: حدود 270 هزار تومان با گارانتی معتبر

    46864802e12c09234124bc4971e46005.jpg

    MU3 PH6-CE120-G بر پایه کنترلر Phison S11 و از نوع DRAMless است، با این حال کارایی قابل قبولی دارد و از بسیاری از SSDهای هم رده سریع تر است. همچنین LiteON یک سازنده قابل اعتماد است.

    • نوع رابط: SATA 6Gb
    • ظرفیت: 120 گیگابایت
    • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
    • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 560 مگابایت بر ثانیه
    • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 460 مگابایت بر ثانیه
    • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا67,000
    • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا78,000
    • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : -
    • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
    • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1.5 میلیون ساعت

      ADATA Ultimate SU800 128GB SATA III

      اس اس دی 128 گیگابایتی ای دیتا آلتیمت اس یو 800

      قیمت: حدود 370 هزار تومان با گارانتی سه ساله آونگ

      productGallery5987.jpg

      ADATA Ultimate SU800 انتخاب دیگری است که می توانید آن را با صرفه هزینه بیشتر تهیه کنید. در ساخت این درایوها از کنترلر Silicon Motion SM2258 و تراشه‌های حافظه TLC NAND ساخت Micron استفاده شده است. کارایی و دوام Ultimate SU800 در استفاده های معمول رضایت بخش است، هرچند که نباید انتظار تفاوت چشمگیر با محصولات ارزان تر را داشته باشید.

      از ویژگی های Ultimate SU800 می توان کش کردن SLC برای افزایش سرعت، برخورداری از حافظه DRAM مجزا و موتور تصحیح LDDPC برای افزایش دوام و پایایی را برشمرد.

      • نوع رابط: SATA 6Gb
      • ظرفیت: 128 گیگابایت
      • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
      • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 560 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 420 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا50,000
      • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا75,000
      • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 100 ترابایت
      • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
      • متوسط زمان خرابی (MTBF): 2 میلیون ساعت

      ADATA XPG SX6000 128GB NVMe
      اس اس دی 128 گیگابایتی ای دیتا ایکس پی جی اس ایکس 6000

      قیمت: حدود 375 هزار تومان با گارانتی سه ساله آونگ

      81ooY4oudgL._SL1500_.jpg

      اگر در میان SSD های رده 128-120 گیگابایتی خواهان کارایی نسبتاً بالاتر از گونه SATA هستید اما نمی خواهید هزینه زیادی هم بپردازید، XPG SX6000 گزینه خوبی است. XPG SX6000 مبتنی بر پروتکل NVMe است و کارایی بهتری نسبت به SSDهای SATA دارد. ADATA در ساخت این SSD از کنترلر رده معمولی Realtek RTS5763DL و تراشه‌های حافظه TLC NAND چند لایه بهره گرفته که یک ترکیب کاملاً اقتصادی است.

      این SSD ها فاقد حافظه DRAM مجزا هستند و در عوض از فناوری Host Memory Buffer (HMB) بهره می گیرند که کسر کوچکی از حافظه رم سیستم کاربر را برای شتاب بخشی به عملیات حافظه مورد استفاده قرار می دهد.

      در مجموع XPG SX6000 ارزش خرید بالاتری نسبت به SSDهای SATA دارد و برای آنهایی مناسب است که می خواهند SSD قدیمی نوع SATA خود را ارتقا بدهند. همراه با XPG SX6000 یک حرارت گیر آلومینیومی زیبا نیز ارائه می شود.

      • نوع رابط: M.2 PCIe Gen 3 x2 -NVM Express
      • ظرفیت: 128 گیگابایت
      • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
      • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 720 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 640 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا65,000
      • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا110,000
      • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 75ترابایت
      • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
      • متوسط زمان خرابی (MTBF): 2 میلیون ساعت

        ظرفیت 240 تا 256 گیگابایت

      Kingston A400 240GB SATA III
      اس اس دی 240 گیگابایتی کینگستون A400

      قیمت: حدود 380 هزار تومان با گارانتی معتبر

       

      a400.jpg

      SSDهای سری Kingston A400 نیز مقرون به صرفه هستند و اگر می‌خواهید با صرف کمترین هزینه از هارد دیسک‌های مکانیکی به حافظه‌های پرسرعت مهاجرت کنید، گزینه خوبی هستند. در این درایوها از کنترلر Phison S11 و تراشه‌های حافظه نوع TLC استفاده شده است. کارایی و دوام SSDهای سری A400 در استفاده‌های معمول رضایت بخش است.

      • نوع رابط: SATA 6Gb
      • ظرفیت: 240 گیگابایت
      • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
      • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 500 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 350 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت خواندن تصادفی: -
      • سرعت نوشتن تصادفی: -
      • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 80 ترابایت
      • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
      • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1 میلیون ساعت

       

      Western Digital WD Green 240GB SATA III
      اس اس دی 240 گیگابایتی وسترن دیجیتال گرین

      قیمت: حدود 400 هزار تومان با گارانتی معتبر

       

      dg.jpg

      بازهم سراغ SSD های سری WD Green رفته ایم که مقرون به صرفه هستند. در ساخت این درایوها از کنترلر Silicon Motion SM2258XT و تراشه‌های حافظه TLC NAND ساخت SanDisk استفاده شده است.

      • نوع رابط: SATA 6Gb
      • ظرفیت: 240 گیگابایت
      • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
      • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 545 مگابایت بر ثانیه
      • سرعت نوشتن متوالی: -
      • سرعت خواندن تصادفی: -
      • سرعت نوشتن تصادفی: -
      • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : -
      • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
      • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1 میلیون ساعت

        Samsung 860 EVO 250GB SATA III
        اس اس دی 250 گیگابایتی سامسونگ 860 اوو

        قیمت: حدود 560 هزار تومان با گارانتی معتبر

        860.jpg

        این محصول یکی از محبوب‌ترین SSD های 250 گیگابایتی سال 2018 است. در Samsung 860 EVO از تراشه‌های TLC V-NAND و کنترلر MJX اختصاصی سامسونگ و 512 مگابایت حافظه کش استفاده شده است. این SSD کارایی بسیار خوب و طول عمر مناسب دارد و در میان SSD های 250 گیگابایتی، یکی از بهترین‌ها است. طول عمر مناسب، کارایی عالی و مصرف پایین انرژی، 860 EVO را به گزینه ایده آل برای استفاده در کامپیوترهای گیمینگ، حرفه‌ای و لپ تاپ‌ها مبدل ساخته است.

        در نظر داشته باشید خرید 860 EVO در صورتی پیشنهاد می شود که امکان نصب SSDهای پرسرعت NVMe PCI-E وجود نداشته باشد.

        • نوع رابط: SATA 6Gb
        • ظرفیت: 250 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC V-NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 550 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 520 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا98,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا90,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 150 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1.5 میلیون ساعت

         

        ADATA XPG SX6000 256GB NVMe
        اس اس دی 256 گیگابایتی ای دیتا ایکس پی جی اس ایکس 6000

        قیمت: حدود 600 هزار تومان با گارانتی آونگ

        81ooY4oudgL._SL1500_.jpg

        یکبار دیگر سراغ XPG SX6000 رفته ایم که کارایی بالاتری نسبت به گونه SATA دارد و گران هم نیست. ADATA در ساخت این SSD از کنترلر رده معمولی Realtek RTS5763DL و تراشه‌های حافظه TLC NAND چند لایه بهره گرفته که یک ترکیب کاملاً اقتصادی است.

        XPG SX6000 برای آنهایی مناسب است که می خواهند SSD قدیمی نوع SATA خود را ارتقا بدهند. همراه با XPG SX6000 یک حرارت گیر آلومینیومی زیبا نیز ارائه می شود.

        • نوع رابط: M.2 PCIe Gen 3 x2 -NVM Express
        • ظرفیت: 256 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 1,000 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 800 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا100,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا110,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 150 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 2 میلیون ساعت

        Samsung 970 EVO Plus 250GB NVMe
        اس اس دی 250 گیگابایتی سامسونگ 970 اوو پلاس

        قیمت: حدود 1 میلیون تومان با گارانتی معتبر

        MZ-V7S500BW_001_Front_Black.jpg

        اگر خواهان کارایی بالا هستید، Samsung 970 EVO Plus یک گزینه ایده آل است. این محصول از جدیدترین نسل از تراشه های حافظه TLC NAND چند لایه در ترکیب با کنترلر اختصاصی Samsung Phoenix بهره می برد که حاصل آن عملکرد و دوام بالا است.

        • نوع رابط: M.2 PCIe Gen 3 x4 -NVM Express
        • ظرفیت: 250 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 3,500 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 3,200 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا4800,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا550,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 300 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1.5 میلیون ساعت

          ظرفیت 400 الی 512 گیگابایت

        Western Digital WD Green 480GB SATA III
        اس اس دی 480 گیگابایتی وسترن دیجیتال گرین

        قیمت: حدود 760 هزار تومان با گارانتی معتبر

         

        dg.jpg

        SSD های سری WD Green مقرون به صرفه و در عین حال قابل اطمینان هستند. در ساخت این درایوها از کنترلر Silicon Motion SM2258XT و تراشه‌های حافظه TLC NAND ساخت SanDisk استفاده شده است. اگر خواهان یک SSD نسبتاً ارزان با کارایی و دوام قابل قبول هستید،  WD Green گزینه خوبی است. با این حال نباید انتظار کارایی عالی را داشته باشید.

        • نوع رابط: SATA 6Gb
        • ظرفیت: 480 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 545 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: -
        • سرعت خواندن تصادفی: -
        • سرعت نوشتن تصادفی: -
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : -
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1 میلیون ساعت

        Samsung 860 EVO 500GB SATA III
        اس اس دی 500 گیگابایتی سامسونگ 860 اوو

        قیمت: حدود 910 هزار تومان با گارانتی معتبر

         

        860.jpg

        یک‌بار دیگر سراغ سری Samsung 860 EVO رفته‌ایم که پرسرعت، بادوام و مقرون به صرفه است. در Samsung 860 EVO از تراشه‌های TLC V-NAND و کنترلر MJX اختصاصی سامسونگ و 512 مگابایت حافظه کش استفاده شده است.

        در نظر داشته باشید خرید 860 EVO در صورتی پیشنهاد می شود که امکان نصب SSDهای پرسرعت NVMe PCI-E وجود نداشته باشد.

        • نوع رابط: SATA 6Gb
        • ظرفیت: 500 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 550 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 520 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا98,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا90,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 300 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1.5 میلیون ساعت

        ADATA XPG SX6000 512GB NVMe
        اس اس دی 512 گیگابایتی ای دیتا ایکس پی جی اس ایکس 6000

        قیمت: حدود 990 هزار تومان با گارانتی  آونگ

        81ooY4oudgL._SL1500_.jpg

        اگر در میان SSD های رده 512-480 گیگابایتی خواهان کارایی نسبتاً بالاتر از گونه SATA هستید اما نمی خواهید هزینه زیادی هم بپردازید، XPG SX6000 گزینه خوبی است. XPG SX6000 مبتنی بر پروتکل NVMe است و کارایی بهتری نسبت به SSDهای SATA دارد. ADATA در ساخت این SSD از کنترلر رده معمولی Realtek RTS5763DL و تراشه‌های حافظه TLC NAND چند لایه بهره گرفته که یک ترکیب کاملاً اقتصادی است.

        این SSD ها فاقد حافظه DRAM مجزا هستند و در عوض از فناوری Host Memory Buffer (HMB) بهره می گیرند که کسر کوچکی از حافظه رم سیستم کاربر را برای شتاب بخشی به عملیات حافظه مورد استفاده قرار می دهد.

        در مجموع XPG SX6000 ارزش خرید بالاتری نسبت به اغلب SSDهای SATA دارد و برای آنهایی مناسب است که می خواهند SSD قدیمی نوع SATA خود را ارتقا بدهند. همراه با XPG SX6000 یک حرارت گیر آلومینیومی زیبا نیز ارائه می شود.

        • نوع رابط: M.2 PCIe Gen 3 x2 -NVM Express
        • ظرفیت: 512 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 1,000 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 800 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا100,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا110,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 150 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 2 میلیون ساعت

        ADATA XPG SX8200 Pro 512GB NVMe
        اس اس دی 512 گیگابایتی ای دیتا ایکس پی جی اس ایکس 8200 پرو

        قیمت: حدود 1 میلیون و 400 هزار تومان با گارانتی 5 ساله آونگ

        81o5FvLFBaL._SL1500_.jpg

        اگر خواهان کارایی بهتر هستید، XPG SX8200 Pro گزینه بسیار بهتری است. این محصول از کنترلر پرقدرت Silicon Motion SM2262EN در ترکیب با تراشه های حافظه 64 لایه TLC NAND ساخت Micron و حافظه DRAM مجزا بهره می گیرد که یک ترکیب توانمند است.

        XPG SX8200 Pro عملکرد بسیار خوبی دارد و برای کاربری هایd که به سرعت خواندن و نوشتن بالا نیاز دارند پیشنهاد می شود.

        • نوع رابط: M.2 PCIe Gen 3 x4 -NVM Express
        • ظرفیت: 512 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: TLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 3,500 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 2,300 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا390,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا380,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 320 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 2 میلیون ساعت

        Samsung 970 PRO 512GB NVMe
        اس اس دی 512 گیگابایتی سامسونگ 970 پرو

        قیمت: حدود 2 میلیون و 400 هزار تومان با گارانتی معتبر

        001_gallery_MZ-V7P512BW_10-02-18.jpg

        در نهایت اگر با قیمت بالای آن مشکلی ندارید، Samsung 970 PRO بهترین کارایی و دوام را در بین SSDهای موجود دارا است. این محصول از تراشه های حافظه سریع تر و بادوام تر MLC NAND در ترکیب با کنترلر پرقدرت اختصاصی Samsung Phoenix بهره می برد که به عملکرد و دوام بالا انجامیده است.

        با توجه به قیمت بالا، Samsung 970 PRO تنها به آنهایی توصیه می شود که به کارایی بسیار بالا نیاز دارند یا روزانه حجم زیادی داده بر روی SSD می نویسند.

        • نوع رابط: M.2 PCIe Gen 3 x4 -NVM Express
        • ظرفیت: 512 گیگابایت
        • نوع تراشه های حافظه: MLC NAND
        • سرعت خواندن متوالی: حداکثر 3,500 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت نوشتن متوالی: حداکثر 2,300 مگابایت بر ثانیه
        • سرعت خواندن تصادفی: IOPSا370,000
        • سرعت نوشتن تصادفی: IOPSا500,000
        • دوام (حجم قابل نوشتن در طول عمر) : 600 ترابایت
        • مناسب برای استفاده در لپ تاپ: بله (در صورت پشتیبانی)
        • متوسط زمان خرابی (MTBF): 1.5 میلیون ساعت

          ظرفیت‌های بالا‌تر

          در حال حاضر قیمت درایوهای SSD به ازای هر گیگابایت به مراتب بیشتر از هارد دیسک‌ها است و هنوز به سطحی نرسیده‌اند که بخواهید درایوهای SSD را به طور کامل جایگزین هارد دیسک‌ها کنید، از این رو توصیه می‌شود استفاده از SSD را تنها به اجرای سیستم عامل، برنامه‌ها و بازی‌ها محدود کرده و فایل‌ها را بر روی هارد دیسک نگه داری کنید.

          موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۷/۰۹
          اکادمی سبز

          نظرات  (۰)

          هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

          ارسال نظر

          ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
          شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
          <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
          تجدید کد امنیتی