آموزش کسب و کار اینترنتی

چگونه سایت طراحی کنیم؟

چهارشنبه, ۲۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۹ ب.ظ

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم11
برای ساخت سایت رایگان در مرحله اول نیازمند آن هستید که آنچه که در ذهن خود دارید را تدوین کنید.باید موضوع را برای وب سایت خود انتخاب کنید.

میخواهیم در این قسمت سه قسمت را مورد بررسی قرار دهیم:

هدف از ساخت وب سایت
کجا و چگونه سایت را راه اندازی کنید
اهمیت طراحی وب سایت
 

هدف از ساخت وب سایت


 

چگونه سایت بسازیم؟

قبل از هر کاری شما باید یک هدف را برای خود مشخص کنید تا مصمم تر کار خود را بتوانید دنبال کنید.

باید برنامه اولیه برای خود داشته باشید و پاسخ سوالاتی را برای خود مشخص کنید. مثلاً از خود بپرسید موضوع چیست؟ هدف از ساخت وب سایت؟ یا اینکه چه طرحی را برای وب سایت خود میخواهید داشته باشید؟

جواب همه این سوالات به شما کمک میکند تا جدی تر به طراحی سایت خود فکر کنید و بهترین طرح را بتوانید اجرا کنید. در مرحله بعد برای خود مشخص کنید که چه کسانی را میخواهید به سایت خود دعوت کنید و طرح سایت خود را طبق مخاطبینتان انتخاب کنید. سعی کنید همیشه مطالبی که در سایت میگذارید متناسب با مضمون سایت باشد  و یک هدف را دنبال کنید تا مخاطبین گیج نشوند.

 

کجا و چگونه سایت را راه اندازی کنید
 

در این مرحله باید یک اسم برای سایت خود انتخا کنید.

توجه داشته باشید که اسم یک سایت از سه قسمت تشکیل میشود:

WWW مخفف World Wide Web است.
اسمی که میخواهید انتخاب کنید که به آن Domain گفته میشود.
پسوندهای مشخص مانند org، net، com، ir، info
نکته: باید دقت کنید که اسمی را برای سایت خود انتخاب کنید که با مطالبی که در سایت میگذارید هماهنگی داشته باشد.
حال شما گاهاً اطلاعاتی که در سایت میگذارید را میخواهید حذف، اضافه و یا حتی تغییر دهید. این کار را میتوانید با استفاده از سرویس FTP که مخفف File Transfer Protocol است استفاده کنید که در ادامه در مورد این سرویس توضیحات بیشتری را خواهیم داد.

اهمیت طراحی وب سایت
 

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم1

طراحی یک سایت در مرحله اول زحمت زیادی میخواهد، مثلاً  شما باید قالب بندی، رنگ، محتوا و همچنین مدیریت سایت را انجام دهید.

میخواهیم مثالی را بزنیم تا از اهمیت برنامه ریزی و نقشه کشی برخوردار شوید.

فرض کنید که میخواهید یک خانه بسازید، به چه چیزی بیشتر از همه نیاز دارید؟ بله درسته، به یک نقشه ساختمانی!

در واقع تا زمانیکه یک نقشه ساختمانی نباشد شما نمیتوانید یک خانه بسازید. حال در طراحی یک سایت هم باید مانند ساخت یک خانه برای خود نقشه بکشید و برنامه ریزی کنید.

مورد دیگری که در ساخت یک خانه اهیمت دارد شکل و ظاهر، مصالح آن است. شما هم باید در طراحی سایت ظاهر خوب و زیبایی را به صفحه تان اختصاص دهید و از بهترین مطالب استفاده کنید تا مخاطبین شما احساس رضایت کنند.

تا اینجا مقدمه ای در مورد طراحی سایت را گفتیم. در ادامه میخواهیم بیشتر با ساخت یک سایت آشنا شویم:

برای ساخت یک وب سایت به چه چیزی نیاز است
به طور کلی میتوان گفت برای طراحی یک سایت به سه چیز نیاز داریم که هر کدام را جداگانه توضیح میدهیم:

دامنه
دامنه یا به عبارتی domain در واقع آدرس و نشانی سایت شما میباشد و در واقع بیانگر نام تجاری شما میباشد.

مثال های زیر هر کدام نشانی اینترنتی و آدرس سایت میباشند و کاربران با این آدرس ها میتوانند وارد سایت شوند:

com
com
ir
نکته مهمی که در انتخاب دامنه اهمیت دارد نام و طول دامنه می باشد. در انتخاب نام سعی کنید که نام شرکت و یا نامی که متناسب با محتوای سایت شما باشد انتخاب کنید چون نام دامنه شما می تواند در رتبه بندی شما در نتایج جستجوی گوگل تاثیر گذار باشد و طول دامنه به این دلیل که بتوان آن را به راحتی در ذهن سپرد اهمیت دارد.

طولانی ترین نام دامنه ای که ثبت شده دامنه زیر با 63 کارکتر می باشد:

www.thelongestdomainnameintheworldandthensomeandthensomemoreandmore.com

چگونه دامنه خود را ثبت کنیم؟
 

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم9

ابتدا باید مطمئن شوید که نام دامنه ای که انتخاب میکنید قبلاً توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد. پس آن را بررسی کنید و در صورت آزاد بودن نام را انتخاب کنید.

نکته: ثبت دامنه به نام شخص شما است. وقتی شما از شرکتی درخواست ثبت دامنه میکنید آنها به دلیل دانش کم کاربران از آنها سوء استفاده میکنند و نام دامنه را به نام خودشان ثبت میکنند که در آینده شما با مشکل مواجه خواهید شد.
دامین به چهار قسمت اصلی تقسیم میشود که آنها را با هم بررسی میکنیم :

پروتکل(protocol): نوع فایلهایی که بین سرور و کامپیوتر بیننده رد و بدل میشود تا حدودی توسط پروتکل قابل حدس زدن است. در اینجا با دو مورد اشنا میشویم:
http برای سایت های عادی

https برای انتقال اطلاعات مهم و سری مانند رمزهای بانکی برای خریدهای اینترنتی

ساب دامین(subdomain): میتوانید با یک دامین به طور همزمان تعداد نامحدود مدیریت سایت را مدیریت کنید. برای اینکار میتوانید از ساب دامین استفاده کنید.
در اینجا میخواهیم با تعدادی از انواع دامین ها شما را آشنا کنیم:

نام دامین    کاربرد
.com    عمومی
.net    شبکه های اینترنتی
.org    نهادها و سازمان ها
.biz    خرید و فروش اینترنتی
.tv    شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای
.ir    سایت های ایرانی
پس از اینکه دامنه خود را ثبت کردید باید آن را به یک هاست یا وبلاگ وصل کنید. که در ادامه توضیح خواهیم داد.

هاست
چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم7

هاست (HOST) یکی از اجزای مهم سایت شما می باشد و کلیه اطلاعات شما درون آن جای می گیرد.در واقع هاست فضای سایت شما را پشتیبانی می کند و مانند یک هارد اطلاعات سایت برای شما می باشد که کلیه فایل های مدیریت محتوا، عکس ها، ویدئو ها، فایل های صوتی و حتی کدهای سایت شما درون آن ریخته می شود و براحتی می  توانید آنها را مدیریت کنید.

هاست و دامنه چرا مهم هستند
 

پیشنهاد میکنم از مقاله کسب درآمد از طریق اینترنت دیدن کنید

فرض کنید شما می خواهید یک سایت راه اندازی کنید و برای کسب و کار خود یک نام را انتخاب کردید. برای مثال : کلیک شما باید یک دامنه مشابه با نام کلیک پیدا کنید چون اکثر دامنه های رند خریداری شده است و باید یک نام مشابه انتخاب کنید و آن را به اسم خود ثبت کنید و قبل تر هم دانستیم که سیستم مدیریت محتوا چیست. برای نصب سایت خود با آن سیستم مدیریت محتوا یا اسکریپت با آدرس مورد نظرتان، به یک فضای میزبانی نیاز دارید تا اطلاعات سایت را در درون آن آپلود ( انتقال اطلاعات از سیستم خود به هاست یا اینترنت را آپلود می گویند) کنید. پس شما سیستم مدیریت محتوا را دارید و دامنه مورد نظر را خریداری کردید و اطلاعات رو بر روی هاست خودتان آپلود کردید، تبریک می گوئیم سایت شما با همان آدرس مد نظر شما راه اندازی شد.

نرم افزار مدیریت محتوا (cms) یا قالب ها و کد های نوشته شده
چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم4

وقتی سایت خود را درست کردید باید مطالب را با برنامه ای به سایت وارد کنید و همچنین مطالب قبلی قابل ویرایش و قابل دسترسی باشند. این موضوع باید صاحب سایت را با کدها درگیر نکند و وبمستر(صاحب سایت یا مدیریت کننده ی آن ) تنها به نوشتن مطلب فکر کند.

تمام این کارها با سیستم مدیریت محتوا انجام می شود . در واقع سیستم های مدیریت محتوا برنامه های سایت سازی هستند که توسط برنامه نویسان تهیه شده اند و با نصب آن می توان یک سایت بدون نیاز به کد نویسی داشت.

در ادامه میخواهیم با انواع طراحی سایت آشنا شویم:

چهار نوع طراحی سایت داریم که شامل موارد زیر هستند که هر کدام را جداگانه معرفی خواهیم کرد:

طراحی سایت اختصاصی توسط یک طراح سایت
طراحی سایت با سیستمهای سایت ساز رایگان توسط خودمان
طراحی سایت با سیستم های سایت ساز رایگان توسط طراح سایت
طراحی سایت با استفاده از سیستمهای آماده و پولی

طراحی سایت اختصاصی توسط یک طراح سایت
یکی از روشهایی که می توانید برای کسب و کار اینترنتی خودتان یک سایت راه اندازی کنید سپردن طراحی سایت به یک طراح سایت می باشد. اگر شما بخواهید که سایتتان توسط یک طراح سایت طراحی شود باید مبلغ بیشتری را پرداخت کنید. وقتی شما یک ایده اینترنتی جدید داشته باشید و خواسته هایتان به گونه ای باشد که با سیستمهای سایت ساز آماده نتوانید سایت مدنظرتان را طراحی کنید. در این حالت نیاز دارید که یک سایت اختصاصی برای شما نوشته شود. وقتی قرار باشد یک سایت از صفر تا صد به صورت اختصاصی برای شما طراحی شود باید هزینه بسیار سنگینی را پرداخت کنید.

طراحی سایت با سیستمهای سایت ساز رایگان توسط خودمان
 

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم2

شما می توانید با استفاده از سایت سازهای آماده و رایگان سایت خودتان را راه اندازی کنید.

به سایت سازهای آماده هماهنطور که در بالا هم اشاره شد نرم افزار مدیریت محتوا یا cms گفته می شود. با استفاده از این سیستمهای آماده می توانید بهترین و قدرتمندترین سایتها را راه اندازی کنید. ا

این روش برای افرادی توصیه می شود که می خواهند خودشان سایتشان را راه اندازی کنند و ایده ای که دارند با استفاده از این سیستم ها میتواند قابل اجرا باشد. در حال حاضر نرم افزارهای مدیریت محتوا یا همان cms بسیار قدرتمند می باشند.

سوال: اگر یک سایت حرفه ای بخواهیم طراحی کنیم که با استفاده از سیستمهای آماده مثل وردپرس قابل اجرا باشد و از طرفی هم هیچ محدودیت مالی نداشته باشیم آیا بهتر است که سایت به صورت کاملا اختصاصی طراحی شود و یا اینکه با سیستمهای آماده طراحی شود؟

جواب این است که شما باید از سایت سازهای آماده استفاده کنید ، برای اینکه بسیار قوی تر از این می باشد که یک شرکت طراحی سایت بخواهد برای شما اختصاصی طراحی کند.  از طرفی دیگر نرم افزارهای مدیریت محتوایی مثل وردپرس ها  سابقه چندین ساله دارند و توسط بهترین متخصصان دنیا طراحی شده اند و هر چند وقت یکبار بروزرسانی می شود.

طراحی سایت با سیستم های سایت ساز رایگان توسط طراح سایت
شما یک سایت حرفه ای نیاز دارید در نتیجه خودتان میتوانید راه اندازی سایت با استفاده از  نرم افزارهای مدیریت محتوا یا همان cms را یاد میگیرید و شروع می کنید امکانات مختلفی را بر روی سایتتان اعمال می کنید.

در این حالت امکان دارد باعث بروز خطا در سایتتان شود و هم اینکه به دلیل نصب افزونه های مختلف بر روی وب سایت ، سرعت سایتتان کاهش پیدا کنید. اگر فرد پر تلاشی باشید و زمان کافی در اختیار داشته باشید شروع می کنید در اینترنت جستجو کردن و با پرسش سوالاتتان مشکلتان را حل می کنید و سایت دلخواهتان را بدون هیچ مشکلی راه اندازی می کنید. اما اگر وقت کافی را برای حل این مشکلات نداشته باشید می توانید به یک طراح سایت مراجعه کنید که سایتتان را با یکی از این سیستمهای آماده راه اندازی کند.

طراحی سایت با استفاده از سیستمهای آماده و پولی
چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم6

یک سری از سایت سازها هستند که توسط طراحان طراحی شده اند و برای اینکه از این سیستمها استفاده کنید باید مبلغی را پرداخت کنید. برای اینکه هم رایگان هستند و هم قدرتمندتر می باشند و هم هر امکاناتی که بخواهید می توانید با چند کلیک به سایت اضافه کنید.

میخواهیم با استفاده از یک نرم افزار طراحی سایت کنیم:

بهترین نرم افزار طراحی سایت امروزه websitex 5 است که میتوانید با استفاده از این یک سایت طراحی کنید:

برای شروع روی دکمه استارت کلیک کنید
تنظیمات اولیه سایت که شامل وارد کردن نام سایت، آدرس سایت، انتخاب قالب و… است.
ساخت نقشه سایت
پیکربندی صفحه های نقشه
سایر تنظیمات نظیر خوش آمدگویی، پیام های تبلیغاتی و….
استخراج فایل های نرم افزار و آپلود آنها بر روی هاست یا فضای رایگان که فرمت این فایل zip میباشد.
نکته: از مهمترین نرم افزارهای طراحی سایت Adobe Dreamweaver میباشد. البته کار با آن دشوار است و نیازمند تسلط کامل به زبان های برنامه نویسی وب دارد.
در ادامه باید یک هاست خریداری کنید، میتوانید به طورت آنلاین یک هاست را خریداری کنید. البته از هاست های رایگان هم میتوانید استفاده کنید در صورتیکه نامرغوب نباشد.

معمولاً هاست های گران برای سایت هایی که بازدید کننده زیادی دارد خریداری میشود. اگر سایت شما بازدیدکننده زیادی ندارد نیازی نیست زیاد هزینه کنید.

هاست ها نسبت به حجم های مختلفی که دارند قیمت های متنوعی هم دارند که بهترین آنها 500 مگابایت یا 1 گیگابایت است. اگر به فضای بیشتری نیاز داشته باشید باید محدوده حجم 10 گیگابایت تا 500 گیگابایت را خریداری کنید.

پهنای باند در قیمت هاست ها تاثیر دارد. پهنای باند یعنی میزان تبادل اطلاعات شما با بازدیدکنندگان.

مثال: اگر پهنای باند شما ماهیانه 10 گیگابایت باشد پس از اینکه 10 گیگابایت فایل از سایت شما دانلود و یا آپلود شد سایت شما از دسترس خارج میشود. اگر پهنای باند شما نامحدود باشد قیمت هاستتان زیاد خواهد شد.

سعی کنید هاست خود را از یک هاستینگ معتبر خریداری کنید. درواقع هاستینگ به شرکت ارائه دهنده هاست میگویند.

قدم بعدی آشنایی با سی پنل است:

پس از خرید هاست و دامین برای وارد شدن به پنل خود عبارت 2082 را به آخر دامین خود اضافه کنید. اگر هنوز خریداری نکرده اید یا اتصال مشکل است میتوانید به جای دامین از آیپی استفاده کنید. http://example.com:2082

 دقت کنید که پنلهای سایت انواع مختلفی را دارند اما محبوبترین آنها سیپنل (C panel)است که در اینجا  نیز این پنل بررسی را بررسی میکنیم. نوع پنال شما بستگی به هاستینگ دارد. اگر پنل شما دایرکت ادمین (direct admin) است به جای 2082 :باید 2222 :را وارد کنید.

بعد از وارد کردن آدرس سایت خود به همراه 2082 :با صفحه جدید مواجه میشوید.

نام کاربری و رمزعبور خود را باید وارد کنید و بعد از آن بر روی Log in کلیک کنید. سپس پنجره جدیدی برایتان باز میشود.

ستونی به اسم stats در سمت چپ پنلتان می آید که مشخصات شما را نشان میدهد.

نکته:

نصب سیستم مدیریت محتوا و سایر فایل ها بر روی پنل
رمزگذاری بر روی سایت های مهم
ایمیل فورواردر
ساب دامین
بک آپ گیری از پنل
FTP
موارد فوق را گام به گام مورد بررسی قرار میدهیم:

نصب سیستم مدیریت محتوا و سایر فایل ها بر روی پنل
 

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم10

ما در اینجا میخواهیم در مورد ورد پرس فارسی صحبت کنیم. وارد سایت وردپرس شوید(www.wp-persian.com) و آخرین نسخه آن را دانلود کنید. پس از دانلود برای نصب آن ابتدا وارد پنل شده و از بخش Files، File Manager را باز کنید. سپس بر روی Web Root گزینه Go را بزنید. در پرانتز قسمت Web Root نوشته شده است Public_html/www .

تعریف Public_html/www: به کل فضای هاست گفته میشود و www فایلهاییست که با وارد کردن دامینتان میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید.

حال اگر در فولدر Public_html فولدری به اسم weblog بسازیم با آدرسweblog.example.com  http:// میتوان به آن دسترسی داشت البته نیازمند تنظیماتی است که در ادامه توضیح میدهیم.

صفحه ای با اسم File Manager باز میشود که بر روی upload کلیک کنید و سپس سیستم مدیریت محتوا را آپلود کنید.

بعد از آپلود با کلیک بر روی Reload لیست را ریفرش کنید.

بعد از آپلود وردپرس فایل زیب شده ای می آید که بر روی آن راست کلیک کنید و Extract را انتخاب کنید.

پنجره ای باز میشود که بر روی Extract File(s) کلیک کنید.

به همین صورت میتوانید یک سایت ایستا را بر روی هاست آپلود کنید.

دقت کنید که حتما ً/ Public_html نوشته شده باشد.

نکته مهم:  این فایل زیپ در یک فولدر باه نام wordpress که در فولادر اصلی سایت اکسترکت میشود. شما باید به صورت دستی محتوای داخل فولدر را به فولدر اصلی سایت انتقال دهید.

ابتدا به پنل برگردید و از بخاش Databases گزینه  Database MySQL Wizard را انتخاب کنید. سپس نامی برای دیتابیس خود انتخاب کنید. این نام اختیاری است. البته در صورتیکه قبلاً نام هایی که انتخاب میکنید ثبت شده باشد را قبول نمیکند.

حال بر روی Nex step کلیک کنید.

در مرحله بعد یک نام کاربری و یک رمز برای دیتا بیس خود بسازید و سپس بر روی creat user  کلیک کنید.

سپس گزینه All Privileges را تیک بزنید تا تمام مواردی که در جدول وجود دارد تیک دار شوند . سپس بر روی Next Step کلیک کنید.

تبریک میگوییم! دیتابیس شما ساخته شد. حال به دامین خود مراجعه کنید که صفحه ای جدید برای شما باز میشود.

بر روی گزینه ساختن پرونده پیکربندی کلیک کنید و بر روی بزن بریم کلیک کنید.

در فرم جدید نام پایگاه داده، نام کاربری و رمزعبوری را که در MySQL Wizard Database ساخته اید وارد کنید. میزبان پایگاه داده و پیشوند جدول را تغییر ندهید.

در پنجره ی بعدی بر روی اجرای نصب کلیک کنید. در پنجره ی بعدی فرم را به دلخواه پر کنید.

نکته ی امنیتی: به هیچ وجه شناسه ی خود را admin قرار ندهید. چرا که در این صورت یکی از دو عبارت را که برای ورود به پنل سی ام اس لازم است در اختیار هکر قرار داده اید!

اگر جای رمز را خالی بگذارید سیستم به طور خودکار یک رمز تصادفی ایجاد میکند و به شما نمایش میدهد. بر روی راه اندازی وردپرس کلیک کنید.

حال با کلیک بر روی ورود و وارد کردن شناسه و رمز خود میتوانید وارد پنل وردپرس خود شده و مطالب جدیدی به سایت خود بیفزایید. به پنل وردپرس فارسی پیشخوان میگویند.

دیدن این پنجره یعنی این که وردپرس به صورت کامل نصب شده است. برای مشاهده ی سایت خود یک بار دیگر دامینتان را وارد کرده و اینتر را بزنید.

رمزگذاری بر روی سایت های مهم
 

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم3

شاید در پنل سایت خود فولدری را داشته باشید که خصوصی و یا مهم باشد. در این صورت میتوانید بر روی آن رمز بگذارید تا حتی اگر کسی لینک آن را هم داشت نتواند فایلهای داخل آن را دانلود کند. برای این کار به صورت زیر عمل میکنیم:

ابتدا وارد پنل شده و از بخش Security ،Password Protect Pirectories  را انتخاب کرده و در پنجرهای که باز میشود Root Web را انتخاب کنید.

در پنجرهای که باز میشود روی فولدر موردنظر کلیک کنید.

نکته: اگر فولدر شما داخل یکی از این فولدرهاست کافیست برای دسترسی به آن به جای کلیک کردن بر روی نام فولدر مادر بر روی آیکون آن کلیک کنید. بعد از آن پنجره ای برای شما باز میشود که ابتدا تیک گزینه ی directory this protect Password را فعال کرده و سپس پیغامی برای بازدیدکننده در قسمت protected the Name directory بنویسید. حال بر روی Save کلیک کنید.
نکته: پیغام خود را فارسی ننویسید چون که این امکان از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند.
بعد از انجام این کار در پنجره ی جدیدی که آمده بر روی Go back کلیک کنید تا ادامه مراحل را انجام دهیم.

در بخش Create User نام کاربر و رمز دلخواهی برای فولدر موردنظر بنویسید و سپس بر روی Add/ modify authorized user کلیک کنید.

از این پس برای دسترسی به فایلهای موجود در این فولدر باید در پنجرهای که باز میشود این دو کد را وارد کرد.

فولدر wp- admin مختص مدیریت پیشخوان است. بنابراین اگر برروی این فولدر رمز بگذارید از آن محافظت بیشتری شده و امنیت سایت بالا میرود.

چون یک بار سی پنل رمز می خواهد و یک بار وردپرس.

ایمیل فورواردر
یکی از مزایای داشتن دامین توانایی داشتن آدرس ایمیلی است که به دامین ختم شود. حال اگر بتوان کاری کرد که ایمیلهایی که به این آدرس ارسال میشوند به طور خودکار به یک آدرس ایمیل انتقال داده شوند بسیاری از مشکالت حل میشود.

ایمیل فورواردرهمین کار را انجام میدهد. میتوان گفت که این کار معادل دایورت کردن خط تلفن است!

برای ساخت یک ایمیل که به دامین خودمان ختم شود و با ارسال ایمیل به آن بتوان ایمیلها را در صندوق پستی دیگری مثل جیمیل یا یاهو میل خواند به صورت زیر عمل میکنیم:

ابتدا وارد پنل شده و از بخش Mail ،Forwarders را انتخاب کنید.

در پنجرهای که نمایش داده میشود لیست ایمیلهای سایت و فورواردهای آنها نمایش داده میشود.

برای افزودن ایمیل فورواردر بر روی Add Forwarder کلیک کنید.

در بخش Address ایمیل موردنظر را وارد کنید.

در بخش Destination دو گزینه دارید. اولی فوروارد کردن ایمیلها برای آدرس ایمیلی ثانویه و دومی ارسال پیغام خطا برای کسی است که ایمیل را ارسال کرده است.

در آخر بر روی Add Forwarder کلیک کنید.

ساب دامین
 

چگونه یک سایت برای خود طراحی کنیم8

همانطور که در بخشهای قبل توضیح داده شد امکان دسترسی به محتوای یک فولدر که داخل فولدر اصلی است با ساب دامین وجود دارد. اما این قابلیت به طور پیش فرض وجود ندارد و باید برای ست کردن یک سابدامین بر روی یک فولدر باید به صورت زیر عمل کنید.

ابتدا وارد پنل شده و از بخش Domains ،Subdomains را انتخاب کنید.

 دو نوع سابدامین میتوانیم بسازیم.

در اولین حالت به طوری که به یک فولدر در داخل هاست منتقل شود و دومین حالت به طوری که به یک آدرس دیگر (URL) منتقل شود.

برای ست کردن ساب داماین بار روی یک فولدر پس از کلیک بر روی Subdomains  در پنجره ای که باز میشود به ترتیب نام ساب دامین و فولدر را مشخص کنید و سپس بر روی Create کلیک کنید.

برای ست کردن ساب دامین برروی یک آدرس URL خارجی فرقی نمیکند که در Document Root چه بنویسید ولی بهتر است چیزی اضافه نکنید سپس در لیستی که پایین فرم قرار دارد ساب دامین موردنظرتان را انتخاب کرده و برروی Manage Redirection کلیک کنید.

سپس آدرس سایت را نوشته و بر روی Save کلیک کنید.

بک آپ گیری از پنل
ممکن است بر اثر یک اتفاق یا مشکلی فیزیکی که سرور شما ببیند کلیه ی فایلهای موجود در هاست شما پاک شوند. بنابراین اگر مطالبی مهم و حیاتی در سایت شما وجود دارد باید به طور مداوم از آن بک آپ بگیرید. البته سی ام اس ها امکاناتی برای این کار دارند. ولی آنها تنها از مطالب بک آپ میگیرند و کارایی چندانی برای بازسازی سایتی که کامالً نابود شده ندارند.

برای بک آپ گیری از پنل خود به صورت زیر عمل میکنیم:

ابتدا وارد پنل شده و سپس از بخش Files ، Backup Wizard را انتخااب کنید.

و در پنجره ی بعدی هم بر روی Backup کلیک کنید. اگر فایل بک آپ دارید و میخواهید بر روی هاست پیاده کنید بر روی Restore کلیک کنید.

حال نوع بک آپ خود را مشخص کنید. بهتر است که Full backup را انتخاب کنید.

پس از آن عملیات بک آپ گیری شروع میشود و چند ساعت بعد در فولدر اصلی خود فایل بک آپ را میتوانید دانلود کنید.

FTP
بهتر است قبل از نحوه ی ایجاد FTP توضیح داده شود که چیست؟!

برای وب مسترها کار آسانی نیست که دائماً از طریق فایل منیجر پنل خود به آن دسترسی داشته باشند. برای همین از برنامه هایی به نام FTP استفاده میکنند. FTP همانند یک فولدر عمل میکند که با باز کردن آن میتوانید به محتوای فولدر اصلی یا همان Public_ html   دسترسی داشته باشید. معروفترین برنامه برای FTP FileZila  میباشد.

ابتدا به ساخت اکانت FTP در پنل میپردازیم و سپس با محیط FileZila آشنا خواهید شد.

به پنل سایت رفته و از بخش Files ،Accounts FTP را انتخاب کنید.

فرم را به دلخواه  پرکنید و بر روی  Create FTP Accountکلیک کنید.

حال به برنامه ی FileZila میرویم. در قسمت Host آیپی سایت خود و در قسمت Port عدد 21 را وارد کنید.

Username و Password را هم طبق تنظیماتی که انجام داده اید وارد نمایید. پس از این کار با کلیک برروی Quickconnect میتوانید از مدیریت فایلهای خود در نرم افزار FTP بهره مند شوید.

میخواهیم با شبیه سازی سرور بر روی کامپیوتر آشنا شویم:

شما میتوانید صفحات وبی را که از طریق زدن کلیدهای S+Ctrl در کامپیوتر خود ذخیره کرده اید مجدداً مشاهده کنید. اما اغلب سی ام اس ها اینطور نیستند. چرا که با زبان برنامه نویسی PHP  ساخته شده اند و فایلهای PHP توسط سرور به صفحه ی وبسایت تبدیل میشوند.

بنابراین امکان باز کردن آنها در ویندوز تنها به مشاهده ی کدهایی بدون معنا توسط Notepad ختم میشود.

از معروفترین این نرم افزارها میتوان به Xampp و Wamp Server اشاره کرد البته امکانات  Xampp  بسیار بیشتر است ولی در سطح نیاز ما کاربردی ندارد و کمی گیجکننده خواهد بود.

ابتدا برنامه را برروی سیستم خود نصب کرده و سپس آن را باز کنید. البته وقتی برنامه باز میشود اتفاق خاصی نیفتاده و هیچ پنجاره ای باز نمیشود.

پس از نصب برنامه ی Wamp Server به محل نصب برنامه  بروید و فولدر www  را باز کنید. این همان فولدر Public_ htmlماست.

سی ام اس و یا اسکریپت خود را در فولدر www قرار دهید. از این پس بعد از باز کردن برنامه میتوانید با وارد کردن آدرس  http://localhost به سایت خود دسترسی داشته باشید. برای ساخت یک دیتابیس در لوکال هاست کافیست به آدرس http://localhost/phpmyadmin مراجعه کنید.

هنگامی که یک سی ام اس را میخواهید در لوکال هاست نصب کنید وقتی به فرم تنظیمات دیتابیس و… رسیدید کافیست به جای نام پایگاه داده نامی را که در آدرس http://localhost/phpmyadmin ساخته اید را وارد کنید.

در بخش نام کاربری کلمه ی root را بنویسید و جلوی رمز را خالی بگذارید. سایر موارد شبیه به حالت آنالین میباشد.

سئو
سئو یعنی میزان شناخته بودن سایت شما برای موتورهای جستجو که این بحث بیشتر برای گوگل مطرح میشود. البته سئو بیشتر در سایتهای ایستا مشکل ساز بود چرا که باید شرایط گوگل در کدنویسی لحاظ میشد ولی امروزه کاربران سی ام اس ها مشکل چندانی ندارند و میتوانند با پرداخت هزینهای ساده سایت خود را سئوی صددرصد کند.

نتیجه گیری
در این مقاله با روند طراحی یک سایت آشنا شدیم. پس متوجه شدیم که خود ما هم میتوانیم یک سایت را طراحی کنیم.

با اصطلاحات متفاوتی که در طراحی یک سایت اهمیت دارد هم نیز اشنا شدیم . توانستیم قدم به قدم مراحل را انجام دهیم.

در نهایت سیستم سئو که از مهمترین برنامه ها در برنامه نویسی و طراحی سایت هستند آشنا شدیم.

برایتان آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم این مقاله برایتان مفید باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۵/۲۳
اکادمی سبز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی